Hjem » Uncategorized » Tanker etter stevnet del 2

Tanker etter stevnet del 2

Aike leverte etter min mening ganske bra i ringen begge dager. Selv med så mye støy rundt ringen begge dager funket han såpass bra at han gikk stabilt begge dager. Optimalt var det ikke og en del skulle jeg ønske gikk bedre, men etter å tenkt litt på det så er det de tinga jeg ikke har vektlagt så mye som gikk skeis. I hans tilfelle har jeg lagt mest vekt på helheten og ikke terpet like mye på alle detaljer. Nå var ikke planen min å gå evig lenge i kl 1 og jeg håpet at de to stevnene holdt så vi kunne gå videre til neste klasse. Noe det også gjorde. Jeg fikk se hva som ikke funket så godt og hva vi må ta tak i videre. Det første jeg la merke til er fellesdekken. Den har vært mest trent på i bli situasjon og kun noen få ganger i fellesdekk. Det er ikke her problemet ligger heller for han bryr seg svært lite om de som ligger ved siden av han. Det er heller at han kan løfte en framlabb, velte over, løfte opp hodet (sjelden) og generellt være litt urolig i dekken. Dette skal tas skikkelig tak i fremover for det er ganske «enkle» poeng å ta med seg videre i programmet. 🙂 Det er fra nå av nulltolleranse for uroligheter i denne øvelsen og rører han på seg skal vi starte på nytt. Jeg vet hvordan jeg vil at den skal se ut så her er det bare å legge ned litt mer trening og strengere kriterier.

Neste på Aike sin liste er fvf. Ikke fordi den er dårlig, men heller at han kan miste fokus nå og da. Strengere kriterier her og jeg skal ta mer tak i problemet når det oppstår. Han har en del fluer i hodet enda og detter lett av dersom det skjer mye rundt han. I tillegg skal jeg fortsette med ro og rolige belønninger. Han begynner å komme i rett energi nivå her så det er bra. Da blir det så mye penere å se på og jeg slipper å irritere meg over at han går stygt. En siste ting her er å vektlegge holdtene mer. Fikk en kommentar på dette og det var at de var treige, og det kan man lett se på videoen. Jeg har ikke tenkt så mye på dette og trent svært sjelden på det fordi posisjonen og roen har vært viktigere. Nå som den er på rett vei er det på tide å fokusere på holdtene også. Vi er allerede i gang her og ser forbedringer. 🙂

Nå som vi skal gå kl 2 neste gang er det bare å sette igang med disse øvelsene igjen. Han har blitt introdusert for alle, men de har ikke blitt trent like mye på. De som trenger mest trening per dags dato er ruta, innkalling med stå og hopp sitt. Ruta må inn i systemet igjen siden den har gått i glemmeboken. Den var aldri helt inne heller, men på vei i høst. Her må vi gå litt tilbake og starte fra begynnelsen. Innkalling med stå venter jeg litt med til ståen har blitt bedre. Mer om den lenger ned. Hopp sitt har jeg testet et par ganger og her ligger det litt jobb. Jeg har kun belønnet at han hopper og kastet ball. Derfor har han fin fart ut, men responderer dårlig på kommando bakfra. Startet så vidt med dette forrige uke og farten sank litt, men dette er ikke den viktigste øvelsen da den ikke går videre i klassene. Skal kun få den til å funke greit så er jeg fornøyd her.

hund2

Stå under marsj ja.. Sett tendenser på trening til at denne har blitt dårlig, men ikke tenkt helt på å endre den noe særlig før etter stevnet hvor det viste seg at den rett og slett var ganske dårlig. Nå innfører jeg heller hopp stå og det ser ut til å funke mye bedre! 🙂 Her skal han altså hoppe litt opp og stoppe helt med frembeina. Noe som må være genialt for han som går litt etter meg med nettopp disse frembeina. Helt låste frambein må da altså være en fin ting. Denne har vi startet på og sålangt ser det veldig bra ut. Tenker ikke så mye på bakbeina enda da jeg vil at han skal forstå hva jeg er ute etter, men det er ikke lenge før kriteriene må skjerpes her. Sett at ståen på innkalling også er dårlig, så når denne begynner å bli bedre trur jeg at det vil vise seg i innkallings sammenheng også.

Har lagt mye vekt på «hold fast» i apport sammenheng hos Aike og det har fungert bra, men nå må det trenes videre på øvelsen. Testet det litt nå og da og det ser greit ut, men en del småpirk som må trenes på. Eks er bli når jeg kaster, få fine og raske innsitter m/apporten, fint opptak og null tygg!

Dekk under marsj har vi startet på og han har noen flotte og raske neddekk innimellom, men det forekommer også noen treige. Hjelper litt innimellom før han så må klare det på egenhånd. Ser ut til å fungere så langt. På trening idag var de veldig fine. En annen ting jeg la merke til på filmen fra stevnet var gjennomgående skjeve oppsitt. Dette skal trenes på fremover. Testet det idag og da fungerte det. Hjalp han et par ganger for å få han rett opp. Dette er jo bare småpirk, men noe jeg ikke har trent så mye på så nå skal disse småtingene også vektlegges mer.

Sånn det ser ut nå så har jeg en del å jobbe med når det gjelder begge gutta. Målet mitt er å trene 3 ganger i uka frem til vi kan starte å trene ute igjen. Da er det lettere å få til flere treninger. Neste stevne for Kip sin del blir her hjemme i Mjøndalen 9-10 mars, mens Aike får vente til april. Jeg veit at han ikke er klar om en mnd og da starter jeg ikke. Gjort den feilen med Kip (starte før vi er klare) og det skal jeg ikke gjøre igjen. Det er urettferdig å gi hunden den erfaringa og jeg vil at de skal få en mestringsfølelse i ringen. Være glade og vite at de kan dersom de har dagen. 🙂 Aike sitt neste stevne er planlagt å skje 14 april i Sarpsborg (første utestevne) og Kip starter nok også her. Så blir det stevne på begge gutta i pinsen og NKK Drammen før sommeren. Det er planene våre sålangt. 🙂

Aike4

Bildene er igjen tatt av Thomas 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s