Hjem » Uncategorized » Telemarksstevnet

Telemarksstevnet

Helgen 11-12 januar var det klart for jentetur til Bø, stevnedebut for Aike og comeback for Kip. Når vi kom frem seint fredagskveld ble vi litt sjokkert over hvor «stor» hytte vi hadde blitt tildelt. Vi var tross alt fire jenter med to hunder hver som skulle få plass. Med litt planlegging fikk vi plassert de rundt omkring. To endte på badet (de sov nok mest), to på kjøkkenet og resterende på soverommet. Soverommet besto forresten av 4 senger.. Trur ingen av oss fikk særlig med søvn den natta. Vekkerklokka ringte grytidlig lørdagsmorgen og det var klart for å reise på stevnet!

Vel fremme i hallen startet planleggingen. Jeg skulle starte med begge gutta begge dager i forskjellige klasser og håpet at det ikke ville kræsje. Førstemann i ringen var debutanten som presenterte seg fint på tannvisning og fellesdekk. 10 og 10! Aike lå i flatdekk hele tiden ut, men han lå ikke helt rolig. Han veltet ikke over, men flyttet en labb i ny og ne. Innlegg om tanker og videre trening etter stevnet kommer seinere!

Jeg trudde fellesøvelsene i Elite ville kræsje med resten av pogrammet til Aike i kl 1, men det gikk fint. Kip gjorde en bra figur på felles, men ble trukket for en labb på fellessitt. Husker ikke hva han ble trukket for på dekken, men det kan enten være litt tregt oppsitt (som han til tider har) eller en velt. Han fikk 9,5 på fellesøvelsene. Så var det tid for en del venting.. Var ganske spent på hvordan det ville gå med Aike. Han har ingen store feil i øvelsene, men mer småting som kan gå galt. Vi har jo heller ikke vært på tur eller gått konkurranse under de forholdene som er i Bø. Oppvarming må også læres og jeg varmet nok opp litt for lenge på lørdagen. På søndag gjorde jeg ikke så mye ut av den og følte at han var mer på nett.

Under ser dere resultatskjemaet til Aike for lørdag og søndag. Syns han fungerte ganske greit, men det var ikke full konsentrasjon å spore der. Han datt litt ut på lineføringen og det kostet en holdt. Stå under marsj var blitt litt dårligere den siste tiden før stevnet så her visste jeg at det var enten eller. Her gikk han noen skritt etter meg og 5 var faktum. Nevner jeg alt blir innlegget fryktelig langt, så skriver bare ned det viktigste. Alt i alt syns jeg Aike gjorde en bra debut og viste meg at han fungerer i såpass vanskelig miljø. 🙂 Han hadde litt mer fokus på søndag, men her misforsto han litt på avstand og kom opp i stå når han skulle sitte. Det kostet litt poeng, men vi endte allikevel med to poeng foran lørdagens stevne.
Lørdag:
image

Søndag:

image

Film på Aike fra søndag:

Kip gikk som aldri før på sitt første stevnet på 1,5 år! Han fungerte utrolig bra og var skikkelig «på» under hele programmet. Jeg har vel aldri hatt en så god følelse etter et stevne noen gang og det var så utrolig gøy! Ja, takk til flere slike oppturer! 🙂 Hovedfeila til Kip på lørdag var at han løp mot midtapporten på dirigeringen, men siden jeg har en ganske brukbar kontroll på han der klarte jeg å dirigere han om slik at han hentet riktig apport. Desverre endte neseprøven med en null, men dette er øvelsen vi har slitt med i alle år.. Hadde han fått like bra karakter på neseprøven lørdag som han fikk på søndag hadde det vært en solid 1 premie. 🙂 Dette viser bare at treningen vi har lagt bak oss siden sein sommer har fungert! Noe som er veldig givende og gjør at jeg ønsker å fortsette og legge ned såpass mange timer med hundetrening.

Resultatskjema lørdag:
image

På søndag var han ikke like fokusert og hadde litt flere småmisser, men han gjorde ingen store blemmer og fikk sin første 1 premie i Elite på 266p. Selve poengsummen var ikke til å hoppe i taket for, men selv om han gikk litt dårligere på søndag så begynner øvelsene å bli såpass at han klarte å gå til en førstepremie likevel. Det gjør godt. 🙂 Nå gleder jeg meg til masse trening med gode treningskompiser i månedene som kommer og vi skal vise oss frem mange ganger i løpet av året!

Har film fra begge gutta på lørdag, men det er lettere sagt enn gjort å få lasta de opp her fra mobilen.. Skal prøve å se om jeg får det til, men da kommer de som egne innlegg.

Reklame

En tanke om “Telemarksstevnet

  1. FYYYYY FADER for et program!! Dette var virkelig helt lekkert.. og den innkallingen.. jeg blir like imponert HVER GANG, til tross for at jeg nå har sett Aike sine innkallinger et titalls ganger!
    Utrolig artig å se Tine! Takk for oppdatering og film! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s