Hjem » Uncategorized » Motivasjons trening!

Motivasjons trening!

Det hadde vi på tirsdagens treningsøkt. Hundene funket kjempe bra og jeg var i godt humør så det ble utnyttet til å utføre en motivasjonsøkt som jeg kaller det. 🙂 Da ble hovedfokuset rettet mot detaljene og kjempe belønning når de gjorde som jeg ønsket. De ble gira og gjorde det bedre og bedre for hver repetisjon! 🙂 Hundene syns det var kjempe morro og på slike dager føler jeg at noen momenter setter seg bedre etter slike belønninger og måten det trenes på. Derfor tittelen motivasjons økt. Dette er noe jeg mener hundene trenger innimellom. Det å ha det kjempe gøy på trening. Legge vekk kriteriene litt, dårlige momenter slippes selvsagt ikke igjennom, men meningen er kun å ha det morro. Ikke tenke så mye over hva man gjør. Finslipe detaljer og gjøre det kjempe artig for hundene. Litt vanskelig å forklare. Burde gjøre dette oftere!

Siste to ukene har jeg og Camilla vært flinke til å kjøre en kjede (sammensetting av flere øvelser etter hverandre) på treningene, og det har stort sett fungert bra. Ingen store feil, men noe småtteri er det selvsagt å pirke på. Første kjeden for Kip sin del var fvf – Z´n – ruta. Fvf var rotete syns jeg. Han klenget en del og det ble ikke bedre utover så det må legges en del vekt på dette fremover. Syns Z´n funket bra. Virker som om sitt momentet begynner å sitte nå. Dette har Kip så og si alltid slitt med, men trur kanskje jeg har knekt koden her. Håper jeg. 🙂 Ruta ser også ut til å ha løsnet! La belønningen i ruta fordi dette er den dårligste øvelsen hans om dagen.

Neste kjede var fvf-inkalling m/stå og dekk-apport dirigering-ruta. Mye bedre fvf denne gangen. Litt klening, men overhodet ikke sammenlignbart som sist gang. Det lønner seg å trene på de dårlige tingene! Innkallingen var grei. Jeg kommanderte stå litt tidlig, men dette er jeg veldig dårlig på. Kan komme av at jeg ikke har noe dybdesyn.. Momentet i seg selv var litt tregt. Jobber en del med dette om dagen. Dekk momentet var mye bedre. Har gått over til «legg deg» istedenfor «ligg» siden jeg føler at dette ga en bedre respons fra Kip. Farta var fin. Apport dirigeringa var bra. Litt skjev innsitt. Belønning bak i ruta denne gangen også. Flott frem til kjegle, men så løper han til en kjegle litt skrått ved ruta isteden. Tar han tilbake og sender på nytt. Da sitter den. Litt dårligere frem til kjegle, men det fikk gå for denne gangen. Ganske fornøyd med denne gjennomgangen. 🙂

Aike fikk på den første kjeden fvf-stå under marsj-innkalling-hopp. Litt rotete fvf. Husker ikke så mye av resten siden det var i forrige uke, men det gikk ganske greit. Småplukk her og der, men ingen store feil. Den siste kjeden var fvf-stå under marsj-inkalling-apport. Må roe han en del ned før vi begynner med fvf da han har en stooor porsjon energi i seg og har lett for å bli over ivrig. Da kan han klenge litt og ta noen galopp steg innimellom. Ikke så pent å se på så en grundig oppvarming må gjøres. Dersom jeg kjører en del vendinger før vi begynner å gå strekker for han roet seg ned en del og går mye penere! Dette skal jeg fortsette med og se om det kan hjelpe i lengden. Flyttet bena et hakk på stå under marsj, ellers fint. Må jobbe litt mer med ståmomentet igjen. Fokusert på «bli» delen i det siste siden han kunne følge etter meg når jeg går bak. Fin fart på innkalling, men litt skjevt innsitt. Apport gikk veldig bra. Trent mye på «hold fast» og det begynner å gi resultater når jeg setter sammen øvelsen. Så jeg ser absolutt verdien i å legge mye vekt på «hold fast».

Vi har lagt en treningsplan nå frem til det planlagte stevnet i slutten av aug. Håper dette gir en positiv effekt og at jeg kan se en forbedring på stevnet. Føler det er lenge siden jeg og Kip presterte bra på stevnet og denne trenden ønsker jeg å snu. Nå har det selvsagt ikke blitt mange stevner på oss de 3 siste årene pga skole, men jeg har lyst til å komme igang igjen! Føler liksom ikke at vi blir klare, men sånn er det kanskje alltid..? Vi skal komme igang nå fra høsten. Dermed basta! Det gjelder også for Aike sin del. Han fungerer utrolig bra om dagen så det lover godt.

Bilde

 

Demi vinteren 2011/2012

Bilde

BildeAike vinteren 2011/2012

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s