Hjem » Uncategorized » Ruta!

Ruta!

For 2 uker siden startet jeg i ny jobb og det har vært ganske hektisk og slitsomt. Mye å sette seg inn i og nye rutiner skal læres. Derfor har det blitt liten tid til lp trening. Jeg har heller fokusert litt på kondisjonstreningen og prøver å jogge 4 ganger i uken. I tillegg blir det noen sykkelturer med Aike. 🙂

Det ble noen treninger i hagen forrige uke og en igår kveld. Hundene er virkelig på om dagen og jeg trur jeg har knekt rute koden. Kip begynte virkelig å få nydelige ruter etter et enkelt tips fra Trine, men så fikk han skikkelig tilbakefall og jeg så meg nødt til å gå noen hakk tilbake i treningen. Likevel prøver jeg den ut for å se hvor han ligger han, men jeg tør ikke presse for mye enda. Det som skjer nå, eller har skjedd de siste ukene vi har trent den, er at han enten løper utafor og bak eller steller seg bak en av kjeglene. Dette har han så og si aldri hatt problemer med før, iallefall ikke det med å stelle seg bak kjegla, men at han løper ved siden av har jeg sett en tendens til dersom ruta blir plassert midt på en åpen plass. Uansett så har ikke dette vært problemet vårt da det kun har skjedd et fåtall ganger i løpet av livet hans. Jeg har virkelig dratt meg i håret etter at dette skjedde, ikke fordi det ikke kan fikses, men fordi det er så utrolig kjipt å få et skikkelig tilbakefall når det virket som om alt gikk på skinner. Stoppene i ruta ble flotte, han stelte seg midt i bak og farta + retningen inn var nydelig… Desverre skjer ting, men det er uansett super kjedelig. Jaja, da har vi jo noe å bryne oss på.

Ruta blir på en måte vår leke øvelse nå. Kun fart og morro! 🙂 Ser ut som om det fungerer. I tillegg har neseprøven virkelig løsnet og det er virkelig en lettelse. Kanskje derfor vi nå har fått problemer med ruta…?? Neseprøven har allltid vært hat øvelsen, men ikke nå lenger. 😉 Artig når ting man har slitt med i årevis endelig slipper taket og det med en ganske enkel, men effektiv metode. All takk til Trine her! 🙂 Mer om neseprøven kommer seinere. Bruker metoden på Aike også og han tok det kjempe fort!

Aike ser ut til å skjønne betydningen av ruta nå! Bruker ikke belønning i ruta på han noe særlig. Går kun ut og påvirker der ute. Fungerer topp, men legger ball bak et par ganger for at han skal ha driv fremover hele tiden. Sjelden, men det forekommer. Vil ikke gjøre han avhengig. Brukte kun ball med Kip og denne gangen ønsket jeg å prøve noe nytt. Jeg begynte å legge ball bak, men så har jeg endret metode underveis og syns det fungerer veldig bra. Han har hatt en tendens til å skjønne at det ikke ligger noe der ute og stoppet et par ganger i forkant. Da har jeg tatt han med tilbake og vist på nytt. De to siste gangene vi har trent ruta nå så har han virkelig TENKT når han løper mot ruta. Idet han nærmer seg skjønner han at det mest sannsynlig ikke ligger ball her og snur litt i lufta mot meg, men så dere tenker han seg om «ja, det var jo inn her jeg skulle» og løper inn i ruta!! Så det viser jo tydelig at rute øvelsen begynner å få en viss betydning for gutten. 🙂 Jeg vil jo selvsagt ha full fart og konsentrasjon ut mot ruta uten sånne stopp, men det at han tar seg sammen selv uten at jeg må minne han på hva han skulle, eller begynne på nytt er jo fantastisk syns nå jeg. Det er morro å se når de tenker og biologi læreren jeg hadde som mente at hunder ikke tenker skulle vært med på disse to treningene! Da ville han nok bli overrasket. 😉

Til helga er det norsk vinner utstilling for schäfere og Thomas skal stille sin nye valp. Vi hentet han på lørdag og siden han ikke får trent han lenge før start så håper vi at det går bra. Han har allerede vært på to utstillinger og vunnet begge gangene så dette blir spennende. 🙂 Akkurat nå lurer du kanskje på hvor mange hunder vi har hjemme? Og det er 7 stk, men hun ene schäfer tispen på 6-7 mnd skal tilbake til faren til Thomas. Vi har ikke plass til mer enn 6 stk og heller ikke tid. Siden de har mange gode tisper i samme aldersgruppe så skal Thomas ha denne ny innkjøpte karen her isteden. Har ikke noe bilde her jeg sitter nå, men det kommer etterhvert.

Noen bilder fra tlf (lettere å knipse med mobilen enn å ha med seg kamera rundt overalt):
image

Aike tar en svømmetur under en av sykkelturene forrige uke .
image

image

Fra en tidligere i sommer med Maiken og hundene.
image

image

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s