Hjem » Uncategorized » Uoffisiell Elite deby

Uoffisiell Elite deby

Søndag for en uke siden var det tid for LyBrAg-cup mellom 3 lokale hundeklubber. Det er et uoff. stevne med lp, bruks lp og agility. Jeg meldte oss på i elite klassen og selv med litt lite trening pga eksamen, så hoppet vi i det. Fikk trent to effektive økter de to kveldene før, og syntes at ting hengte i hop. Det var 3 påmeldte i elite, men kun to møtte. Lp begynte kl 0900 på morgenen, med lp og bruks lp blanda så det tok sin tid. Siden elite ikke begynte før helt sist satt jeg hjemme til kvart på 11 ca og leste til eksamen. Jeg hadde nemlig fysisk optikk eksamen dagen etter.. Når jeg kom dit var de ikke ferdige med rekrutt klassen i bruks enda, så dette kom til å bli en laaang dag! Hadde heldigvis med meg litt fysikk notater jeg kunne lese på, og været var greit.

Utover dagen så ble Marit med Kanutten veldig dårlig og lurte på om ikke jeg kunne gå med han for henne.. Jaja, tenkte jeg. Kan jo alltids prøve. Jeg har kun prøvd han et par ganger tidligere, og da var det bare litt trening. Nå skulle vi gå et helt klasse 3 program. Tok han ut nå og da for å teste han og se om han hørte på meg. Han fulgte bra syns jeg, så bestemte meg for å prøve. Godbiter skulle jeg har i lomma tilfelle hvis jeg følte at jeg måtte bruke de. Den ene gangen jeg trente litt med han ute, så stakk han fra meg og bort til alle telta. Det var nok for å se om Marit satt der borte, men det gjorde hun ikke.. Hmm.. Kom han til å gjøre dette mens vi gikk også var tanken nå.. Tok han så ut litt i god tid før det var vår tur og lot han få se at Marit ikke var noe sted. Like før vi skulle inn å ta fellesdekk, så stikker han igjen for å tisse i skau kanten. Ånei, tenkte jeg. Dette skal du f**** ikke få lov til av meg, og jeg går mot han og tar tak i halsbåndet hans. Da skvetter han til og kaster seg over armen min og viser meg alle de flotte hvite tenna han har. Jeg gir meg ikke og det skjønner han.. Går litt fvf for å glemme den lille krangelen vi hadde og alt er bare gøy. Så går vi inn til fellesdekk og gutten ligger hele tiden ut og vi blir belønnet med 10!

Siden vi var de eneste i klasse 3 så belønnet jeg litt utenfor før vi skulle inn å gjennomføre resten av programmet. For å sørge for at Kanutten ikke skulle få sjansen til å stikke igjen, så tok jeg kontroll fra første steg inn i ringen og la han ned i mellom øvelsene. Ikke søren om han skulle stikke igjen nei! Alle kommandoene Marit bruker var printet inn i hukommelsen og så var det bare til å kaste seg i det. Fvf var grei, han hang litt på slutten, men følger greit. Trur vi fikk 8, eller 8,5 her. Ellers funker han kjempe bra, noe misforståelse på innkalling og dobbel kommando på avstand pga at han var sliten, men jeg var veldig fornøyd! Ikke var jeg nervøs i det hele tatt heller. 🙂 Vi endte på 261,5 poeng og første premie. Synd det ikke var offisielt.

Rett etterpå var det Kip sin tur. Jeg rakk ikke varme opp før felles, så nå fikk jeg testet det også. Det var absolutt ikke noe problem, og vi fikk 10 på begge fellesøvelsene.

  • Fellessitt

Super! 10

  • Fellesdekk

10 her også

  • Fri ved fot

Litt klenging og misset en holdt. 8,5

  • Manekengen

Nydelige momenter, men jeg bruker kroppen litt ubevisst på sitt og dekk momentet. 8,5

  • Inkalling med stå og dekk

Misser stå momentet. Dette har skjedd en gang eller noe før, så ikke noe problem til vanlig. Fikk han opp i stå igjen før vi fortsatte. 6 poeng

  • Ruta

Veldig fornøyd med denne, men Kip stoppet litt utafor ruta. Når jeg kommanderer dekk så hopper han inn i ruta! Det var litt flaks må jeg si. 9 poeng

  • Apport dirigering

Her surrer dommeren og legger apportene helt feil i forhold til oss. Jeg veit jo at man kan si fra, men glemmer det… Dumt, men Kip gjør et hederlig forsøk og etter at han ikke finner apporten på første forsøk får jeg han til å finne den. Vi får 6 poeng her.

  • Hopp apport med metall

Veldig fornøyd med denne, hvertfall siden han ikke er så glad i metallen. 9,5 poeng

  • Neseprøve

Denne har vi ikke trent konk. likt siden samlingen i Bryne. Kun gjemt den i gress for å gjøre Kip sikrere. Det så ut til å funke og han finner min fort. Er sikker på valget sitt også! Det dumme som skjer er at han legger seg mens dommeren legger ut pinnene. Dette ser han ikke, men uansett veldig kjipt. Dette må vi jobbe med. Får 8 poeng.

  • Avstand

Her er det full forvirring mellom meg og Kip. Han trur vi skal ha innkalling og hopper fram på begge stå momentene. Kjipt, men resten var greit.. 6,5 poeng.

Vi ender på 257,5 poeng totalt og jeg er veldig fornøyd. Syns vi jobber godt sammen! Litt små ting som må på plass, men vi er absolutt på rett vei. 🙂 Filmen er ikke klar enda, men den kommer så fort den er det! Har også film da jeg går med Kanutten.

Noen bilder fra treninga onsdag som var:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s