Hjem » Uncategorized » Rekrutt samling april 2010

Rekrutt samling april 2010

Ja, da har vi vært på rekrutt samling i Bryne og for en samling det har vært! Etter 7 timer på tog var det virkelig godt å sette foten på stødig bakke og puste inn frisk luft. Kip lå rolig og sov hele veien nedover i buret sitt, og hadde kun en liten tissepause midtveis. Egentlig var planen min å lese til eksamen både opp og nedover, men litt kvalme og hodepine satte stopper for det. Godt var det at jeg ikke satt der helt aleine så jeg hadde noen å prate med nesten hele veien til Bryne. Jeg var den siste som ankom samlingen seint fredagskveld, så det ble bare en liten visitt inn for å hilse på alle sammen før jeg krøyp til sengs. Desverre blei det liten søvn, men det har nok noe med at jeg var spent på morgendagen og at det var et nytt sted.

Vi var totalt 12 deltagere og ble delt inn i to grupper. På lørdag hadde vi Elisabeth Sønstrud som instruktør. Jeg har aldri møtt henne før så jeg var spent på hvordan hun var, men hun levde jaggu opp til forventningene! 🙂 Vi snakket en del om hva vi ville jobbet med og målsetning før vi begynte å ta tak i øvelsene. Først så trente alle fvf og fikk tips. Jeg må endre belønningsmønsteret mitt, men Kip han går fint han. Til tider litt klengete, men det skal vi nok få orden på. Etter dette ble det tid for felles øvelser. Kip fikk sitte ved siden av nye hunder og det er gull verdt for oss siden han fikk en tendens til å flørte med sidemannen i fjor. Dette så jeg ikke noe tegn til heldigvis! Kip satt og lå veldig bra, men oppsittet og neddekket må jobbes med. Etter dette kunne vi velge selv hva vi ville trene på. Jeg valgte fremadsening til kjegle og apport. Fikk noen flotte tips her som Kip skal få jobbe med. Gleder meg til å prøve det ut på trening. 😉

På søndag byttet vi instruktør til Jannicke Bjørnebakken. Hun er også veldig flink og kom også med gode tips og tilbakemeldinger. Denne dagen begynte vi med felles og Kip satt og lå like pent idag. Når sidemannen la seg ned benyttet Kip anledningen til å begynne flørten, men når Ann Cecilie gikk inn så trudde han nok at det var meg så han sluttet med en gang. Det var veldig bra for han skjønte fort at dette ikke var lov. Neddekket var bedre nå, men oppsittet trenger en skikkelig opprustning. Etter disse øvelsene jobbet vi med det vi ville. Kip fikk trene rute, neseprøve og apport dirigering. På ruta fikk jeg tips om hvordan jeg kan lære Kip rute uten at ballen ligger der hele tiden, men likevel opprettholde farta. Jeg likte tipset veldig godt og skal prøve det ut så fort vi skal ut å trene! På neseprøven må vi tilbake  til start en periode for å bygge den opp igjen, i tillegg var det en god idé og lære han søk øvelser. Fikk et bra tips av Marthe på apport dirigering for å få den bedre. Nemlig å legge apportene veldig mye nærmere enn vanlig. Kip begynte å gå til midten etter den lange pausen i vinter og det er veldig vanskelig å få det vekk igjen. Med det nye tipset vet jeg at vi skal klare det! 🙂 Til slutt satte vi sammen 3 øvelser, og jeg valgte innkalling, hopp apport og avstand. Syns det gikk veldig bra, noen småting og rette på, men Kip holder og merker ikke noe på at belønningen uteblir. Dette gjorde vi en del av ifjor, så det er bare til å begynne igjen.

På togturen tilbake fikk jeg en liten flau opplevelse. Jeg skulle en tur på do og i det jeg trykker på knappen for å åpne døra stikker jeg hodet inn og der sitter det en mann. Og han sitter ikke vanlig på do, men med begge beina oppå doskåla. Det var litt av et blikk han ga meg skal jeg si dere, og jeg ble så sjokkert at jeg glemte å lukke døra igjen. Jeg bare løp tilbake til stolen min og der sto døra på vidt gap. Siden den doen var så stor så må man gå helt på andre siden for å lukke igjen døra. Jeg lo ganske mye etter dette og unngikk å se på mannen når han gikk forbi på tilbake veien. Han lærte seg hvertfall en lekse på denne turen, og det er å huske å låse døra når man er på do! 😉

Til slutt vil jeg bare takke for en uforglemmelig samling! Syns gruppen vår jobbet utrolig godt sammen og jeg gleder meg til å se fortsettelsen deres. Håper vi sees i Arendal. 🙂 Nå skal jeg nyte de flotte dagene med trening. Det ligger en del bilder i galleriet fra samlingen i tillegg til de som legges ut her.

2 tanker om “Rekrutt samling april 2010

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s