Hjem » Uncategorized » Gjennombrudd på neseprøven!!

Gjennombrudd på neseprøven!!

Neseprøven har vi jo slitt utrolig mye med, lært mye feil og ikke fått til det nye vi har prøvd. I sommer ga jeg rett og slett den opp, og har ikke fundert så mye på den. Vi kunne jo få opprykk uten den, vi kunne jo gjøre det greit i Elite uten den. Men det er jo kjipt å ikke få til en øvelse, også med tanke på fremtidige hunder. Orket ikke begymre meg over den, og la den helt vekk. Helt til for noen uker siden, da var jeg lei og ville prøve igjen.

Først gjemte jeg min pinne i gress, og han søkte faktisk bedre enn før! Gjentok det 2 ganger før jeg tenkte, skitt au, jeg prøver.. La en haug av pinner ut, min pinne blei gjemt under gress bak. Ville dette gå da? Og jada!! Kip gikk ikke bare rett til gresset, men søkte over de i haugen også før han søkte i gresset ;o) Da blei jeg så lettet og glad, kanskje vi også ville få til denne teite dumme øvelsen.

Nå gjør han fortsatt det samme, men jeg har ikke tørt å trene så mye på den enda, men må legges det planer og mye annet for framtiden så det skal bli andre boller fremover. For å få det mer strukturert på trening framover har jeg satt opp treningsprogram, 3 uker varighet før jeg bytter dager m/trening og fri og øvelsene. Håper dette vil hjelpe for å få trent mer og få mer ut av treningene våre. Vi begynte igår, og jeg syns det var ålreit å ha noe å følge;o)

 

Foto: Thomas Andersen

Det er synd det ikke er så altfor mange å trene med rundt her, det gjør jo at det blir mye aleine trening desverre. Men vi skal da klare oss for det vi. Meldt oss på lp konk. kurs har jeg også gjort. Det er Kristin Gudem som skal holde det i Kongsberg 3-5 okt, og det passer bra i og med at jeg drar til syden i to uker helga etter. Det blir morro og hente ny inspirasjon og kanskje nye ting som vi må trene på, og ikke minst er det kjekt med nye øyne som kan leite etter feil!

Jeg føler vi har alle øvelsene på greip nå om dagen, men et kurs kan jo hjelpe på mye forskjellig. Ikveld reiser jeg til Kongsberg for første gang etter sommern og håper på en knall trening ;o)

Med Solo sin lp trening begynner virkelig innsitten å falle på plass, han er kjapp i vendinga og setter seg rett. Han hjelpes enda rundt, men det ser veldig bra ut. Og han kan gå ett skritt uten noe særlig hjelp nå! ;o) Desverre må treningene på han følges hans dager, og det er ikke alltid han er klar for å gjøre noe. Kjipt, men sånn får det være inntil videre.

Foto: Thomas Andersen

Jeg har forresten fått filmkamera i bursdagsgave, så nå blir det filmer av bikkjene etterhvert!

Reklame

En tanke om “Gjennombrudd på neseprøven!!

  1. Så bra Tine!!! Det er lurt, som du skriver, å ikke trene mye på øvelsen, selv om den går bra nå. Kanskje 2 økter i uka der du varierer mellom å bare gjemme en pinne i gresset og å la en haug ligge ved siden av pinnen i gresset. Jeg ville ventet maaange uker før du kun bruker synelige pinner på rekke, siden han har såpass mange erfaringer med å ikke bruke nesa 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s